Heb jij je jaardoelen en strategie voor 2020 al bepaald? Of kan het misschien zo zijn dat je nog een stuurloos schip bent ?????

Wat ik vaak om mij heen hoor is dat ondernemers überhaupt geen jaardoelen durven te bepalen. Daar huist vaak een angst achter om het doel misschien niet te kunnen halen. En als ik een ondernemer spreek, die wél een jaardoel heeft, dan is het vaak alleen een omzetdoel. En natuurlijk is een omzetdoel ook mega belangrijk, maar het is in mijn ogen niet het aller- belangrijkste doel.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo beantwoord ikzelf ook de volgende vragen voor het stellen van mijn doelen:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– hoeveel mensen wil ik het komende jaar gaan bereiken en helpen?
Welk steen(tje) wil ik gaan bijdragen om bijvoorbeeld een bepaald probleem (in de wereld) op te lossen? Welke impact wil ik gaan maken?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– waar ga ik het komende jaar echt voldoening uit halen? Door bijvoorbeeld meer klanten te gaan werven voor het deel van jouw diensten waar jij het meeste plezier uit haalt!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– hoe ga ik ervoor zorgen dat ik vrijheid ervaar? Veel mensen streven naar “vrijheid”, maar wat houdt dit nu voor jou? Betekent dit voor jou dat je elke woensdagmiddag bij je kids bent? Of betekent dit dat je gezellig met je klanten gaat lunchen voor een kennismakingsgesprek? Of dat je een week vanuit Barcelona gaat werken, zodat je tussendoor nog een drankje kan doen op de Ramblas?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– welke omzet wil ik dit jaar gaan behalen? Winst is de motor van je bedrijf, dus je kunt je doel beter nét niet halen dan niet stellen ????.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met deze doelen scherp op mijn netvlies, bepaal ik mijn strategie, zodat ik met een plan het nieuwe jaar kan starten. Dit geeft me rust en vooral zin om ermee aan de slag te gaan! En als jij je lekker voelt binnen je bedrijf, dan merken je klanten en je omzet dat ook ????.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij 2020 ook starten mét doelen, een goede strategie en een gevoel van rust?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aankomende maand selecteer ik twee ondernemers voor een gratis strategiesessie van 45 minuten. Wil jij hiervoor in aanmerking komen? Stuur me dan een email via contact@tamaravanvliet.nl.