Als je website je visitekaartje is, dan heb je een probleem...

Als je website je visitekaartje is, dan heb je een probleem…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Toen ik 12 jaar was, lanceerde ik mijn eerste website…op een floppy :P. Ik maakte, al zeg ik het zelf, helemaal “the bomb” in mijn klas, omdat ik geen netjes ingebonden werkstuk inleverde, maar een floppy. En mijn werkstuk ging over: “hoe bouw je een website?”.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dat ging toen vooral over de technische werking. Een beetje zoals <head> <a href img src></a> </head> voor de kenners onder ons ;).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In 2010 lanceerde ik de volgende website van mijn interieuradviesbureau. Mijn vader had mijn site zelfgebouwd. Toen was internet nog vooral uitzenden: “Welkom op mijn website” en “Ik heb een ingewikkelde functie- naam”. Ik zie sommige ondernemers dit nog steeds doen, die wil ik hierbij even wakker schudden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In 2014 lanceerde ik een nieuwe site, gemaakt in Wordpress. Dit keer ging het niet over de techniek, maar over de lay- out. Hij zag er prachtig uit! Het was mijn online visitekaartje. Zelf had ik totaal niet door dat ik eigenlijk een groot probleem had. Mijn website leverde mij namelijk weinig klanten op, terwijl ik zelfs al bovenaan in Google stond door SEO.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag, nog net 2019, lanceer ik mijn nieuwe website en heb ik dus inmiddels wel wat ervaring met websites 😉 (link in bio). Eindelijk begrijp ik dat de techniek en de lay- out helemaal niet het belangrijkste zijn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je website moet nieuwe klanten opleveren. Dáár draait het om.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit keer is mijn website dus geen visitekaartje, maar een strategisch converteermiddel. Mijn doelgroep voelt zich aangesproken door mijn teksten. En dit klinkt voor jou misschien heel verkoperig, maar ik zie dit anders. Ik wil mijn klanten gewoon graag van hun problemen afhelpen. En ik zorg ervoor dat ze snel ontdekken dat ik voor hen klaar sta.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En trek jij al genoeg klanten aan met je website?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In Januari selecteer ik twee ondernemers voor een Gratis Groeisessie! Stuur me een DM en wie weet krijgt jouw bedrijf in januari een boost :D.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@studiosolveignl Anne, super bedankt voor de prachtige site!